Този сайт използва бисквитки с продължаването на използването му Вие се съгласявате с това - Виж още

Ние се грижим

  • За допълнителна отстъпка до 10%
  • За съдействие при възникване на щети
  • За безплатна доставка на полиците до 24 часа

Застраховка помощ при пътуване калкулатор

НАЧАЛО»ЗАСТРАХОВКИ» Застраховка помощ при пътуване

Застраховка помощ при пътуване

„Помощ при пътуване“ е застраховка с доброволен характер за която застрахователят носи отговорност за живота и здравето на застрахованите лица срещу рисковете злополука и акутно заболяване,при изгубен багаж или нужда от правна защита по време на пътуване.Договорът може да се сключва групово или индивидуално за български и чуждестранни граждани по време на пътуване или престой извън територията на Република България.Възрастовата граница е определена различно за всяка една застрахователна компания,обикновено в рамките от 1 до 70 години за лицето обект на застраховката.

Покритието на застраховка „Помощ при пътуване“  е разделено на основно(базисно) и допълнително(пакети).

Към основното принадлежат следните: медицински разходи,разходи за репатриране,разходи за транспортиране на тленни останки,посещение на роднина или близък,връщане на деца,разходи за телефонни разговори.

Срещу допълнително заплащане може да получите покритие за: злополука,лична отговорност,правна помощ,съкращаване или удължаване на престоя,личен багаж,пакети за отмяна и изпускане на полети или пътни разходи включващи разходи за хотел,загуба на ключ на МПС,зареждане на грешно гориво.Съществуват и клаузи за ски и сноуборд.

Срокът на застраховката се посочва в полицата и може да бъде от 1 ден до 1 година.В зависимост от броя планирани пътувания може да сключите застраховката си за еднократно пътуване или мултитрип(за срок от една година,с максимална продължителност на всяко едно пътуване до 30,60, или 90 дни).

Обслужването на тази застраховка се извършва с помощта на асистираща компания, която организира и осигурява 24 часова специализирана помощ на застрахования, съответно на неговите наследници или близки, при настъпването на застрахователно събитие(CORIS,EUROCROSS,EUROPE).

Застрахователните суми варират от 5000 до 50 000 евро.Премията се формира от избраните покрития и съответната тарифа за всяка една компания индивидуално.

Защо да сключите застраховка „Помощ при пътуване“ ?

Всеки сам определя своята степен на безопасност при пътувания и почивки в чужбина,но все пак трябва да се стремим да избегнем неочакваните рискове и последствията от тях.Със сключването на застраховка „Помощ при пътуване“ ще си осигурите по-спокойно и гладко пътуване без притеснения от внезапни разходи свързани със живота и здравето на вас и вашите близки.

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Виж още

Застрахователни компании - Наши партньори