Този сайт използва бисквитки с продължаването на използването му Вие се съгласявате с това - Виж още
НАЧАЛО»ЗАСТРАХОВКИ»Застраховка професионална отговорност» Задължителна застраховка "Професионална отговорност на адвокати"

Задължителна застраховка "Професионална отговорност на адвокати"

Застраховка „Професинална отговорност на адвокати“ има задължителен характер,чрез установяването на чл.50 в закона за адвокатурата от 2005г.

Включва и покрива рискове с избираеми лимити на отговорност със застрахователна сума от минимум 20 000лв. до 1 или 2 милона лева по желание на Застрахования,в зависимост от количеството и сложността на проблематиката,с която се занимава.

Покритите рискове са свързани основно с претърпени имуществени вреди от страна на клиентите,след неизпълнение на професионалните задължения на Застрахования(отсъсвие от съдебно дело и наложени поради това глоби,действие или бездействие и др.)

Застраховката може да бъде както индивидуална,така и групова включваща в полицата адвокатски кантори с приложен списък на членовете им.

Застрахователната премия се изчислява в процентно отношение от избраната застрахователна сума,характера на дейността и опита на лицата упражняващи  тази професия.

Цените варират за всяка застрахователна компания според изисканата от тях специфика,изразяваща се в различия в основните покрити рискове,предлагание  допълнителни покрити рискове и тарифни числа.